AS KRAMAR
Poetna
Novosti
Vijesti iz BiH
Testovi
Intervju
Zakoni u prometu
Obvezna oprema u BiH
Zatita automobila
Formula 1
Arhiva
mreza
AO Leko
Auto informacije
Auto kue
Auto servisi
Auto dijelovi
Auto otpadi
Auto praonice
Rent-a-car
Auto kole
Auto prevoznici
pediteri
Osiguravajue kue
Taxi sluba
Vuna sluba
Benzinske crpke
Turistike agencije
>>Dodaj upis
Facebook

Pitajte nas...
Djevojka tjedna
Maja
Zanimljivi klipovi...
 
Nove cijene i novi Pravilnik o registraciji vozila od 28. rujna PDF Ispis E-mail

ImageVijee ministara BiH usvojilo je na sjednici Informaciju Ministarstva komunikacija i prometa o poetku izdavanja novih dokumenata za registriranje vozila. Vijee ministara podralo je predloene cijene dokumenata u postupku registriranja vozila: registarske tablice 20 KM; potvrda o...

 

...vlasništvu vozila 5 KM; potvrda o registriranju 5 KM; unutrašnji/vanjski sticker 5 KM. Ministarstvo komunikacija i prometa zadueno je da odmah po usvajanju ove informacije usvoji Pravilnik o cijeni dokumenata u postupku registriranja vozila.

 Novi pravilnik o registraciji vozila stupit e na snagu 28. rujna, priopeno je iz Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podatka BiH (IDDEEA) i Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Ovim pravilnikom predvieno je nekoliko novina u odnosu na postojei koncept registracije vozila u Bosni i Hercegovini: izdavanje dokumenata prate sljedee novine u konceptu registracije: potvrda o vlasništvu vozila (tzv. vlasnika knjiica) je novi dokument kojim se poveava sigurnost procesa registracije vozila i umanjuje se mogunost zloupotreba i otuivanja motornih vozila.

Za sva vozila e stupanjem na snagu novog pravilnika pri redovnoj registraciji vozila biti izdana potvrda o vlasništvu, tako da e u roku od godinu dana primjene novog koncepta registracije vozila sva vozila imati ovaj dokument.

Promjena vlasništva nad vozilom nee biti mogua bez potvrde o registraciji vozila - dokument se uvodi umjesto dosadašnjeg dokumenta prometna dozvola, s tim da prometna dozvola ostaje u upotrebi i zamjenjuje se potvrdom o registraciji tek nakon popunjavanja svih slobodnih polja za produenje registracije u dokumentu prometne dozvole.

Prometna dozvola e sluiti kao potvrda o registraciji do njene zamjene. Proces godišnje registracije vozila nee biti mogu bez ovog dokumenta, osim u sluaju da ovaj dokument nije izdan ve se umjesto njega koristi postojea prometna dozvola.

Stiker naljepnica - izdaje se u MUP-u u procesu registracije (oznaava rok vaenja registracije vozila). Vlasnik vozila lijepi na propisano mjesto na vozilu: unutrašnja strana vjetrobranskog stakla, i to: za putnike automobile: gornji desni kut  a za  ostala vozila: donji desni kut. Za vozila bez vjetrobranskog stakla na zadnjoj registarskoj tablici iznad prve horizontalne linije.

Registracijske tablice - tablica e se izdavati samo jednom i praktino e „pratiti vozilo“. Nove tablice e biti ispisane brojevima i slovima A, E, J, K, M, O, T u tehnici German FE type s meunarodnom oznakom BiH i plavim poljem u lijevom dijelu tablice. Nee se vršiti masovna zamjena registracijskih tablica, jer vozila u vlasništvu fizikih i pravnih subjekata zadravaju postojee tablice dok je vozilo u njihovom vlasništvu.

Samo u sluaju promjene vlasništva vozilo dobiva nove tablice koje e vaiti dok je vozilo u uporabi i „prate vozilo“ bez obzira na buduu promjenu vlasništva nad vozilom. Izuzetak od zadravanja postojeih tablica su vozila koja su kupljena po osnovu ugovora o leasingu, taksivozila, vozila diplomatskih i konzularnih predstavništava u BiH i traktori, radne mašine, radna vozila i motokultivatori iji e dokumenti u roku od godinu dana od poetka primjene novog koncepta registracije biti u potpunosti zamijenjeni.

Takoer novina je da e i probne tablice biti od istog materijala od kojeg su i ostale tablice, i iste e se vraati nadlenom organu za registraciju prije preuzimanja novih tablica. Poslove registracije vozila e, kao i do sada obavljati organizacijske jedinice ministarstva unutrašnjih poslova (nadleni organi) prema mjestu prebivališta, odnosno sjedišta za pravne subjekte, priopili su IDDEEA i Ministarstvo komunikacija i prometa BiH.

 
Ministarstvo financija i trezora zadueno je da nakon usvajanja Pravilnika o cijeni dokumenata u postupku registriranja vozila i poetka primjene novog koncepta registriranja vozila u BiH na ime pravine naknade za troškove koji nastanu prilikom registriranja vozila prebaci 70 posto ostvarenih prihoda po jednom dokumentu nadlenim organima za registriranje vozila.

Istovremeno je Ministarstvo komunikacija i prometa zadueno da u suradnji s Agencijom za identifikacijska dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka u roku od šest mjeseci od poetka primjene novog koncepta registriranja vozila dostavi Informaciju o provoenju postupka registriranja vozila u skladu s novim konceptom.

(Fena)

 

 
« Prethodna   Sljedea »
LLumar
Anketa
Na more idem:
 
Stanje na putevima
Stanje na cestama
nikica
Zovko osiguranje
 
mreza wisp
Izdvojeni oglasi
Volkswagen Golf
2009
12 900.- KM
Auto oglasi
Pregledaj oglase
Dodaj oglas
Pretraivanje oglasa
Proizvoa
Model
Godina -
Gorivo
Zadnji testovi
article thumbnailVozili smo: Audi A7 Sportback 3,0 TDI Quattro S-tronic

Gospodar prstenova je bio est naziv za zadnji novitet koji je Audi pustio u prodaju. Još jedan od dokaza kako kriza nije napadala segment luks [ ... ]


article thumbnailTest: Audi A1 1.4 TFSI

Zahvaljujui ovlaštenom partneru za Audi i Volkswagen Jeli Auto Mostar tokom proteklog tjedna vozili smo najnoviji Audi A1 - "sljedei ve [ ... ]


Vrijeme
Mostar
10°C
Mostar 10°C | Sarajevo 3°C | Tuzla 6°C | Banja Luka 4°C
Via Michelin
Via Michelin